بررسی تأثیرات ساختار رقابتی محصولات بر محافظه کاری مشروط – پایانامه

عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه تأثیرات ساختار رقابتی محصولات بر محافظه کاری مشروط
تکه ای از متن پایان نامه :
آزمونهای تحلیلی یعنی مقاسیه اطلاعات ارائه شده شرکت با متوسط صنعت، رقبای شرکت، بودجهها و اطلاعات گذشته شرکت. پس رقابت بیشتر باعث مقایسه بیشتر شرکت با رقبا خواهد بود و بدین ترتیب فرایند ارزیابی آسان میگردد و با آسان شدن فرایند ارزیابی امکان پنهان کردن اخبار بد برای مدیران نیز کمتر خواهد گردید.
2- به علاوه رقابت بیشتر، شرکتها را در معرض ریسک انحلال[1] و حذف از بازار رقابتی قرار میدهد. کارونا (2007). از این رو شرکتها به شدت کوشش(فلسام و ایکسی[2] 1992). اما شرایط متفاوت و صنایع گوناگون از نظر شدت رقابت در اتخاذ تصمیمات و سیاستهای جسورانه یا محافظهکارانه اثر گذار هستند با این حال مدلهای افشای اطلاعات بیانگر اتخاذ تصمیمات محافظهکارانه در شرایط عادی (عدم نیاز به تامین مالی از طریق بدهی یا حقوق صاحبان سهام) رقابت هستند (داروغ و استاغتون 1990 ؛ کلینچ و ویکچیلیا 1997).
2-13. انواع رقابت و محافظه کاری حسابداری
داروغ و استاغتون(1990)، داروغ (1993) و کلینچ و وریکچیلیا(1997) اظهار میکنند که رقابت از دو قسمت تشکیل شده می باشد. بخش اول شامل همکاری با رقبای موجود، در جلوگیری از ورود رقبای بالقوه میباشد. اما بخش دیگر رقابت شامل رقابت بازیگران یک صنعت با شرکای حاضر در آن صنعت خواهد بود. در ادامه ارتباط محافظه کاری با هریک از دو بخش رقابت آورده شده می باشد.
- محافظه کاری حسابداری و رقابت برای جلوگیری از ورد رقبای جدید (بالقوه)
- محافظه کاری حسابداری و رقابت با شرکای (رقبای) حاضر در صنعت (بالفعل)
2-13-1. محافظه کاری حسابداری و رقابت برای جلوگیری از ورود رقبای جدید (بالقوه)
رقابت به صورت عادی به دو شکل اظهار شده می باشد که شامل رقابت برای ورود رقبای جدید به بازار و رقابت بین شرکتهای فعال[1]– risk of liquidation
[2]– Feltham and Xie 1992