داده های منظم شکل به خصوصی از نشونه گزاری صفحه س که موتورهای جستجو واسه درک فرق بین بلوکهای اطلاعاتی موجود در اون مورد استفاده قرار دادن. HTMLهای قدیمی و ساده به مرورگر چگونگی نمایش صفحه رو به مرورگر توضیح میدادن. Rich Snippets و schema از طرف دیگه بوسیله مرورگر ندیده گرفته می شن و عوضش اونا به موتور جستجو میگن که قطعه مشخصی از داده ها هستن. گوگل ادعا میکنه که الان از این داده ها واسه رتبه بندی استفاده نمی کنه پس خیلی ارتباطی به این موضوع نداره.وقتی که گوگل به ما رتبه بندی ستاره رو در صفحه یافته های نشون میده در واقع از این کد که توضیح دادیم بدست آمده.
دلیل به کار گیری داده های منظم
همونطور که قبلا ذکر کردم گوگل ادعا میکنه داده های منظم واسه رتبه بندی مورد استفاده قرار نمیگیره و تاثیری در نداره. پس به چه دلیل زمانمان رو صرفشان کنیم؟ چون بینگ اونا رو واسه رتبه بندی در نظر میگیره و در هر مورد میشه دید که اونا از این کدها واسه رتبه بندی استفاده میکنن .واسه نمونه : اگه ما اپلیکیشن اندروید رو جستجو کنین گوگل تشخیص می ده که ما به دنبال نرم افزاری هستیم پس لینک نرم افزار رو در سمت چپ قرار می ده. اگه من روی اون کلیک کنم داده ها رو به صورت خاصی می بینم. شما می تونین تصاویر، رتبه بندی ستاره ای ، سیستم عامل و در این مورد آندروید و چیزای دیگه ای به جز اینا رو ببینین ولی همونطور که میدونید وقتی روی لینک کلیک میکنیم یافته های متفاوتی بدست میاریم، پس گوگل از داده های ساختاریافته واسه تاثیر گذاری بر موارد مشخصی استفاده میکنه.
در هر موردی داده های ساختاریافته باعث جدا شدن لیست شما میشه پس بیشتر دیده شده و بر اونا کلیک میشه. پس به طور کل داده های ساختاریافته ویژگی خوبی هستن. شما می تونین انواعی از داده ها رو تگ کنین و این فقط به نرم افزارها و دستور غذا ارتباطی نداره. شما می تونین سازمانها، موسیقی، رویدادها، افراد، اجناس، رستورانها و هر نوع بررسی رو تگ کنین و این فقط به دستور غذا و چیزای دیگه ای به جز اینا ارتباطی نداره ولی به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که همه شکل های جور واجور محتوا با موتورهای جستجو استفاده نمی شن. بعضی از اونا در روند پیشرفت خیلی زودرس هستن. افراد راه هایی واسه تگ کردن اطلاعات پیدا میکنن ولی موتورهای جستجو هنوز نمی تونن کاری در مورد خیلی از داده ها کنن.
الان گوگل از نشونه گزاری نویسنده کسب وکارها، سازمانها، رویدادها، موسیقی، مسیریابی ، افراد، اجناس دستورغذا، بررسی ، نرم افزار و ویدیو پشتیبانی می کنه. پس الان بعضی از شکل های جور واجور نشونه گزاری در صفحه بوسیله گوگل ، بینگ و یاهو و یاندکس ( اولین موتور جستجو روسیه ) پشتیبانی میشه. همونطور که میدونید شکلهای نشونه گزاری مختلفی هست. داده های منظم یه عبارت کلی هستن که گوگل واسه این نوع از نشونه گزاریا استفاده میکنه ولی گوگل از میکرو داده ها، میکرو فرمتها و فرمتهای RDFa استفاده میکنه. اونا فرمت داده های میکرو رو پیشنهاد میکنن.
اگه هنوز صفحات خود رو نشونه گزاری نکردین، باید از فرمت داده های میکرو استفاده کنین. این چیزیه که گوگل تمرکز میکنه و بهترین کاربرد رو واسه شما داره. پس کجا باید در مورد داده های منظم و فرمتهای نشونه گزاری یاد بگیریم ؟ بهترین جا واسه یادگیری گوگله. من پیشنهاد میکنم که به گوگل رفته و rich snippets رو جستجو کنین یا اینکه می تونین سری به schema.org بزنین که در اون می تونین در مورد میکرو داده ها اطلاعات بیشتری به دست بیارین و هم اینکه می تونین به microformats.org هم برید. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین، گوگل یه وسیله تست هم واسه آزمایش داده های ساختاریافته خود ارائه داده. در واقع این یه وسیله یادگیری کمکیه و شما می تونین HTML خودتون رو وارد کنین ولی شما می تونین نشانی بعضی از صفحات دیگه که بوسیله دیگری کد گزاری شده است رو هم وارد کنین و گوگل داده های اون رو براتون به نمایش درآورد. بدیش اینه بیشتر سایتها از داده های ساختاریافته استفاده نمی کنن و فرصتهای زیادی رو از دست میدن. واسه یادگیری داده های ساختاریافته وقتی صرف کنین تا به قدرت اون پی ببرین.