منبع پایان نامه ارشد درمورد امام صادق

0 Comments

نظر ، آبی که دارای درجه حرارت اتاق می باشد روی آن ریخته و طی همزدن های متوالی ،آن را 30 دقیقه تمام در حرارت اتاق باقی نگه می دارند. بعد از این زمان عصاره را صاف نموده و بعد از شستشو ، با آب مقدار وزن مورد نظر را تکمیل می نمایند. عمل خیساندن معمولا برای آن دسته از داروهایی بکار می رود که ساختمان سلولی کاملی نداشته و یا فاقد ساختمان سلولی می باشند.
در طریقه دیگر خیساندن عناب :
20 دانه عناب ، 30 دانه مویز دانه گرفته و سر شاخه گل دار بنفشه 7 گرم اجزای فوق را شب در نیم لیتر آب خیسانده و صبح پس از صاف کردن ، 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین را به آن اضافه کرده خوب حل می کنند و پس از صاف کردن با قدری گلاب و عرق بید مشک مخلوط کرده میل میکنند. ( بیگی ،1376).
معمولا روش هیدرولیز و استخراج کلاسیک مستلزم هموژنیزاسیون ، همزدن ، تکان دادن و یا روش عصاره گیری از گیاهان و مواد خشک شدهسوکسلت36و با کمک حلال های الکلی آبکی می باشند.(پیتافی و بنگر37 2010)
طی دهه گذشته تکنیک های متعارف قدیمی جای خود را به تکنیکها و روشهای استخراج جدید نظیر MAEعصاره گیری با کمک میکروویو.(لوتریا، ممون، استالیکاس382007،مالیکارژونا، ژائو و سی اِن39، 2010)
بالارد40روش ple استخراج و عصاره گیری از مایع فشرده ویا روش SFE استخراج سیال فوق بحرانی معرفی کرد. مزیت این تکنیکهای جدید نسبت به تکنیکهای قدیمی و کلاسیک عبارتند از : ساده تر شدن اتوماتیک سازی ، قابلیت استخراج فزاینده در دماها و فشارهای بالاتر ، استفاده از کیفیتهای پایین تر حلال های ارگانیک و نمونه ها همواره تحت اتمسفر نیتروژنی قرار می گیرند.(سالتوفت، تی کریستنسین و تی نیلسن41،2009)
روایات در مورد خواص عناب :
امام علی (ع) فرمودند :
عناب تب را از بین می برد.
امام صادق (ع) فرمودند : برتری عناب بر سایر میوه ها مثل برتری ما بر سایر مردم است .
مسیح دانشمند عرب : نشان داد که عناب بیماری آسم را درمان کرده و کمی حافظه را بهبود می بخشد .
1-26خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی عناب :
عصاره عناب سبب مهار اثر رادیکال های آزاد ( به عنوان عامل افزایش التهاب ) می گردد. عناب حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی چون ویتامین ث و کاروتنوئید ها و فلاوونوئیدها است و همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به جلو گیری از سرطان می نماید(ژائو و همکاران42،2008).
1-26-1آنتی اکسیدان :
اکسیداسیون یکی از ضروری ترین فر آیندهایی است که در طبیعت روی می دهد. این فرایند در نتیجه ترکیب و خروج اکسیژن در مواد ارگانیک و غیر ارگانیک صورت می پذیرد .در مورد مواد ارگانیک ، اکسیداسیون در مرحله سلولی رخ می دهد و می تواند تاثیرات مخربی در صورت عدم حضور مواد معدنی روی سیستم به جا گذارد. آنتی اکسیدان ها بیشتر آنزیم هایی هستند که اثرات مخرب اکسیداسیون را خنثی می کنند و از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن می کاهند . این عمل باعث پالایش و تقویت سیستم ایمنی شده و عملکرد شیمیایی بدن را به صورت نرمال در می آورد. (کهرر و همکاران43 2004 )کارخانجات تولید کننده مواد غذایی در تلاش برای تولید مواد غذایی با کیفیت بالا از نظر طعم ، رنگ و ارزش غذایی هستند با این حال بسیاری از مواد غذایی در معرض عوامل مخرب کیفیت هستند در میان این عوامل نا مطلوب اتو اکسیداسیون چربی ها یکی از مسایل نگران کننده است به این منظور از آنتی اکسیداسیون ها به عنوان فاکتور حفاظت در ماده غذایی استفاده می شود. (ژانگ وهمکاران44 2006 ).
1-26-2متداول ترین آنتی اکسیدان های طبیعی داخل میوه عناب :
فنول ها ،کاروتنوئید ها ، فلاوونوئیدها می باشند.
1-26-3کاروتنوئیدها :
در اصل رنگدانه های طبیعی هستند که توسط گیاهان سنتز و ترکیب می شوند و مسئول رنگ دهی به میوه ها و سبزیجات مختلف می باشند. در میوه ها و سبزیجات ، کاروتنوئیدهای مختلفی وجود دارد مثلا آلفا کاروتن ، بتاکاروتن ، لوتیین و لیکوپن و اکثر این کاروتنوئیدها یی که درون عناب وجود دارند دارای فعالیت آنتی اکسیدانی می باشند. بتا کاروتن به وفور در میوه وسبزی یافت می شود (پایوا و راسل45،1999).در بسیاری مطالعات نشان داده شده است که ارتباط زیادی میان بتا کاروتن و آلفا کاروتن از لحاظزدودن و از بین بردن تاثیرات رادیکال های آزاد وجود دارد. (بوهم و همکاران46، 1997)
1-26-4ویتامینA :
ویتامین دیگری که در میوه عناب یافت می شود این ویتامین است که برروی سلول های بینایی موثر بوده وسبب تقویت این دسته از سلولها می گردد همچنین این ویتامین روی برخی از سرطا ن ها اثر پیشگیری و مقاومتی از خود نشان می دهد. ویتامین A در رشد و تقویت سیستم ایمنی اثر بسزایی دارد.
1-26-5ویتامینC:
این ویتامین نیز به مقدار فراوان در میوه عناب وجود دارد که در برابر تخریب سلولها مقاوم بوده و با رادیکالهای آزاد مقابله می کند. بر اساس سیستم کنترل سلامت ، ویتامین C جز قدرتمندترین آنتی اکسیدان ها است که در مقابل رادیکال های آزاد حاصل از آلودگی هوا و دود سیگار مبارزه می کند. بدن قادر به ساخت ویتامین c نیست بنابراین ویتامین باید از طریق مکمل های غذایی وغذاها به بدن برسد. خانواده توت ، گوجه فرنگی ، کلم بروکلی ، فلفل ، مرکبات و خود میوه عناب غنی از ویتامین c می باشند. این ویتامین به استخوان ها ، غضروف ، ماهیچه ها ، رگهای خونی در بردن کمک میکند وهمچنین در جذب آهن به بدن نقش مهمی را دارا می باشد. (گومز و همکاران47 ، 2008 )
1-26-6ویتامینE :
موسسه بین المللی مکمل ها و رژیم غذایی سلامت گزارش می دهد که ویتامین
E تولید رادیکالهای آزاد را متوقف می کند ، این رادیکالهای آزاد دراثر شکستن چربیها وتجزیه آنها توسط بدن ایجاد شده اند. آنتی اکسیدان قدرتمندی همچون ویتامینE به سیستم ایمنی بدن کمک می کند وبافتهای تخریب شده را ترمیم می کند . (ترابر و همکاران48 2006 )
این ویتامین نیز یک ویتامین آنتی اکسیدانی و قابل حل می باشد که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مخرب کمک می نماید. آنتی اکسیدان هایی نظیر ویتامین E از سلول های بدن در مقابل تاثیرات زیان بار رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
1-26-7توکوفرولها :
تو کوفرول TCP جز ترکیبات شیمیایی می باشد و ویتامین Eجز این گروه است . این ماده جز سری ترکیبات ارگانیک بوده وشامل انواعی از قبیل فنلها میباشد .فعالیت این ویتامین اولین بار در سال 1936 از طریق فاکتور باروری در موش صحرایی شناخته وکشف گردید. (کونتاش وهمکاران49 2006).
هشت نوع توکوفرول وجود دارد و از این میان ، آلفا توکوفرول یکی از مهمترین آنتی اکسیدان های قابل حل در چربی است که به وفور در عناب یافت می شود. (بری گلیوس، فلو و همکاران50، 2002)
1-26-8فنول ها :
در میوه عناب مقدار زیادی ترکیبات فنولی نظیر اسید کلروژنیک ،اسید فرولیک ، اسید کافئیک و کاتچین واپی کاتچین و روتین وجود دارد. فنول و ترکیبات فنولی در میوه این درخت نقش فیزیولوژیکی دارد بویژه در افزایش مقاومت درخت با عوامل فشار محیطی و افزایش کیفیت میوه آن .
علاوه بر این ، ترکیبات فنولی دارای مقدار قابل توجهی فعالیت آنتی اکسیدانی هستند وجز زباله های رادیکالی آزاد محسوب می گردند.(لی و همکاران51،2005)
اما در رابطه با فنول ها تاثیر چندانی علیه سرطان ثبت نشده است. این ترکیبات مطمئنا در چرخه ای ابتدایی وسلامت در کاهش ابتلا به سرطان تاثیر گذار هستند (فینی وهمکاران52 2011)
اسیدهای فنولی معمولا به شکل آزاد و مزدوج (قابل حل و حل نشدنی ) در شکر ، اسیدها و سایر مولکولهای زیستی یافت می شوند. شهیدی و نزک53،(1992)براورد دقیق اسیدهای فنولی موجود در یک گیاه به یک مبنا ،اسید ویا هیدرولیز آنزیمی نیازمند است(استالیکاس54، 2007)
اسیدهای فنولی آزاد معمولا در حفره های سلول ذخیره می شوند. با استفاده از تکنیک های مختلفی نظیر shaker ویا روش UAE ویا Soxhlet از میوه گیاه Ber استخراج می شوند. به منظور شناسایی اسیدهای فنولی آزاد ،یک عصاره معمولا یا توسط کروماتوگرافی مایع ویا کروماتو گرافی گازی مورد تجزیه وتحلیل قرار می گیرد. در کروماتوگرافی مایع ، مایع باید عملکرد بالایی داشته باشد و در کروماتوگرافی گازی ، گاز باید با شناساگرهای مختلفی زوج شود.(آرایش دیودی ، یونیزاسیون اشتعال وطیف سنج توده ای). اسیدهای فنولی پیوندی پس از هیدرولیز با اسید و یا آنزیم ها وقبل از عصاره گیری و استخراج و تجزیه ، استخراج می شوند. (شهیدی و همکاران55 2004)
1-26-9فلاوونوئیدها :
نوع دیگری از آنتی اکسیدان مهم که در عناب وجود دارد و در انواع گونه های عناب به وفور یافت می شود و راهای مختلفی برای شناسایی آنها وجود دارد .
از انواع این فلاوونوئیدهای موجود در عناب می توان به اپی کاتچین ، کوارستین ،نارنجنین وگلوکوزید نارنجنین که بر مبنای مقایسه زمان حفظ و نگهداری وطیف جذب UV با استانداردهای تجاری بدست آمده اند. (ممون و همکاران56، 2012)
1-27اسیدهای چرب شناسایی شده در میوه عناب عبارتند از :
اسید کافئیک ، اسید فلوریک، روتین ، اسید پی هیدرو کسی بنزوئیک ، اسید کلروژنیک ، اپی ژنین گلوکوزید 7 ، کورستین ، از برگ میوه بدست آمدند.
محتوای روتین در تمامی برگهای عناب بیشتر و بالاتر بوده است . از دیگر اسیدهای چرب می توان به اسید اولئیک، اسید لینولئیک ، اسید پالمتیک واسیدپالمیتولئیک اشاره کرد.(ژائو و همکاران57، 2008)
1-27-1 نقش اسیدهای چرب موجود در عناب :
اسیدهای چرب تنها به اسیدهای کربوکسیل حاوی زنجیره طولانی هیدروکربن گفته می شود. این اسیدهای چرب در واقع منبع مهم انرژی ارگانیسم ها محسوب می گردند. گلوکز اضافی بدن می تواند به صورت چربی ذخیره شود. متخصصان تغذیه و مواد غذایی معمولا چربی موجود در رژیم غذایی روزمره را به چربی های اشباع شده ، اشباع نشده ویا پلی اشباع نشده و بر اساس تعدادپیوندهای مضاعفی که در ساختار مولکولی چربی ها وجود دارد طبقه بندی می نمایند.
اسیدهای چرب اشباع نشده جز اجزا اصلی و مهم غشا سلول می باشند ودر بسیاری از مواد موجود در بدن هم به عنوان ماده پیش ساز عمل می کند. آنها دارای خاصیت محافظت کنندگی در مقابل بیماری های قلبی ، دیابت ، انواع سرطان و بسیاری از بیماریهای دیگر باشند. )لون و تئوبالد58، 2006)
1-28عوامل موثر در اکسیداسیون چربیها و روغن ها :
1-28-1ترکیب اسید چرب :
در صورت عدم وجود پیوند دو گانه در اسید چرب ، اکسیداسیون آن بسیار به کندی صورت می گیرد. اسیدهای چرب سیس بسیار سریعتر از نوع ترانس اکسید می گردند.سیستم پیوندهای کنژوگه نسبت به غیر کنژوگه به اکسیداسیون حساس تر است. اسیدهای چرب در حالت استر شده با گلیسرول نسبت به حالت آزاد خود دیرتر اکسید می شوند.هنگامیکه اسیدهای چرب در موقعیت 2 گلیسرید قرار گرفته باشند نسبت به موقعیت 1 و 3 ممکن است دیر تر اکسیدشوند.(فرانک دی گانستون59 ،1387).
1-28-2حرارت :
حرارت باعث تسریع اکسیداسیون می شود.
1-28-3اکسیژن :
وجود اکسیژن و تماس آن نقش اساسی ایفا می کند و با افزایش اکسیژن سرعت اکسیداسیون نیز افزایش پیدا می کند.
1-28-4رطوبت :
اکسیداسیوندر رطوبت خیلی کم یا خیلی زیاد به وقوع می پیوندد.
1-28-5کاتالیزورها :
یونهایی مثل آهن ،مس ، منگنز ، کاتالیزورهای قوی برای اکسیداسیون هستند که موجب تسریع فرآیند اکسیداسیون می شود.
1-28-6نور :
نور در ناحیه ماورا بنفش به دلیل انرژی زیاد اثر قوی روی اکسیداسیون دارد.
1-28-7آنزیم ها :
در میان آنزیم ها آنزیم لیپوکسیژنازها یک عامل قوی در اکسیداسیون است .
1-29اهمیتﭼﺮﺑﯽها:
ﭼﺮﺑﻴﻬﺎ در همه ﺳﻠﻮﻟﻬﺎ و ﺑﺎﻓﺘﻬﺎﯼ ﺑﺪن ﻳﺎﻓﺖ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ و ﻧﻘﺶ ﺣﻴﺎﺗﯽ در ﻏﺸﺎﯼ ﺳﻠﻮﻟﯽ دارﻧﺪ. اﻓﺰون ﺑﺮ اﻳﻦ، در اﻃﺮاف ﺑﺮﺧﯽ اﻋﻀﺎ واﻧﺪاﻣﻬﺎ ﻧﻘﺶ ﻻﻳﻪ ﭘﻮﺷﺸﯽ دارﻧﺪ. اهمیت ﭼﺮﺑﻴﻬﺎ وروﻏﻨﻬﺎ درﻏﺬاﯼ روزاﻧﻪ ﺑﻪ ﭼﻨﺪ دﻟﻴﻞ اﺳﺖ :
1- ﻏﻨﯽ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗﻮﻟﻴﺪ اﻧﺮژﯼ در ﺑﺪن ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ .اﻧﺮژﯼ ﺑﻪ دﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ از ﻳﮏ ﮔﺮم ﭼﺮﺑﯽ ﺑﻴﺶ از دو ﺑﺮاﺑﺮ ﮐﺮﺑﻮهیدراﺗﻬﺎ و ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻬﺎ ﺳﺖ.
2-داراﯼ ﺑﺮﺧﯽ اﺳﻴﺪهاﯼ ﭼﺮب اﺷﺒﺎع ﻧﺸﺪﻩ هستند ﮐﻪ ﺑﺮاﯼ ﺑﺪن ﻻزﻣﻨﺪ.
3-ﺣﺎﻣﻞ وﻳﺘﺎﻣﻴﻨﻬﺎﯼ ﻣﺤﻠﻮل درﭼﺮﺑﯽ هستند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *