عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه تاثیر هوش اخلاقی مدیران بر وفاداری مشتریان با تبیین تأثیر هوشمندی رقابتی (مطالعه موردی مشتریان بانکهای دولتی خصوصی شده شهرایلام)
تکه ای از متن پایان نامه :
۲-۲-۲-۴ هوش اخلاقی[۱]
به تازگی پژوهشگران سازمانی، علاقه مند به واژه مصطلح هوش اخلاقی شده اند زیرا این واژه میتواند مرز بین نوع دوستی و خود پرستی را خوب توصیف کند. این اصطلاح برای اولین بار توسط بوربا در سال (۲۰۰۵) وارد عرصه روانشناسی گردید. وی هوش اخلاقی را ظرفیت و توانایی درک درست از خلاف، داشتن اعتقادات اخلاقی قوی و اقدام به آن ها و رفتار در جهت صحیح و درست تعریف میکند(مختار پور و سیادت ۱۳۸۵). وقتی در باره هوش صحبت می گردد، ویژگی هایی زیرا یادگیری سریع، محاسبات دقیق و فوری و راه حل های جدید به ذهن خطور میکند(فاطمی ۱۳۸۵). هوش یعنی اینکه بتوان هر لحظه در برابر هر محرکی واکنش صحیح نشان داد در این میان هوش اخلاقی عبارتست از توانایی ایجاد فرق بین درست و غلط بر اساس اصل جهان شمول تعریف شده. این نوع هوش در محیط جهانی مدرن کنونی میتواند به مشابهی نوعی جهت یاب برای اقدامات اقدام نماید. هوش اخلاقی، نه تنها چهارچوبی قوی و قابل دفاع برای فعالیت بشرها فراهم میکند، بلکه کاربردهای فراوانی در دنیای حقیقی دارد. در واقع، این نوع هوش تمام انواع دیگر هوش بشر را در جهت انجام کارهای ارزشمند هدایت میکند(بهشتی فر و اسماعیلی،۲۰۱۱). هوش اخلاقی شامل یادگیری، کسب مهارتهای فکری، جسمی و سازگاری با محیط می باشد. در عصر حاضر دغدغه و نگرانی مدیران امروزی بروز معضلات و مسائل پچیدهای می باشد که از طریق رعایت نشدن اصول۲-۲-۳ اصول هوش اخلاقی در مدیریت
لنینک و کیل هوش اخلاقی را توانایی تشخیص درست از اشتباه میدانند که با اصول جهانی سازگار می باشد. به نظر آنان چهار اصل هوش اخلاقی، بدین گونه برای موفقیت مداوم سازمانی و شخصی ضروری می باشد:
- درستکاری: یعنی ایجاد هماهنگی بین آن چیز که که به آن باور داریم و آن چیز که که به آن اقدام میکنیم. انجام آن چیز که که میدانیم درست می باشد و گفتن حرف راست در تمام زمانها. کسی که هوش اخلاقی بالایی دارد، به شیوهای که با اصول و عقایدش سازگار باشد، اقدام میکند.
- مسئولیتپذیری: کسی که هوش اخلاقی بالایی دارد، مسئولیت اعمال و پیامدهای آن اعمال، همچنین اشتباهات و شکستهای خود را نیز میپذیرد.
- دلسوزی: در نظر داشتن دیگران که دارای تاثیر متقابل می باشد. اگر نسبت به دیگران مهربان و دلسوز بودیم، آنان نیز در زمان نیاز با ما همدردی میکنند و مهربان خواهند بود.
- بخشش: آگاهی از عیوب خود و تحمل اشتباهات دیگران (لینک و کیل ۲۰۰۵، ۸۶).
[۱]Moral intelligence